Fejlmeddelelse

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2394 af /var/www/cubavenner.dk/public_html/includes/menu.inc).

Indkøbskurv

Loading cart

111 steder i Havana som du skal se (særlig guide til Havana)

111 steder i Havana som du skal se (særlig guide til Havana)

229.00 DKK

Her får du en særlig guide til Cubas hovedstad. Med forslag til steder, som er et besøg værd. Stederne præsenteres, vejen derhen beskrives.

Bogen er næppe en håndbog til den, der skal besøge Cuba for første gang. Men bogen har den kvalitet, at den kan læses som et 'imaginært' besøg i Cuba. Så hvis pengene eller tiden ikke er til at smutte over Atlanten, så kan man sætte sig med denne bog og komme på en interessant tur i tankerne.

Bogen er en god gave til folk, som har været i Cuba flere gange.

Og så kan man jo opsøge nogle af stederne når man på et tidspunkt for tid og råd til at rejse til Cuba.

God læselyst.

Anmeldt således i Cubabladet:

Forlaget Frydenlunds serie ’111 steder som du skal se’ giver inspiration og viden fra specialister til at opdage nye sider af storbyer mm. Et meget solidt supplement til de efterhånden utallige guidebøger om verdens hovedstæder.

Seriens helt nye bog om Havana lever op til den høje standard. Det er Cuba-eksperter, der står bag billeder og tekst, og aficionados får baggrundsviden og nye muligheder for besøg og opdagelser, der vil række til mange rejser. Denne bog supplerer de traditionelle Cuba-guides, fortæller grundigt om ofte ukendte steder, ’glemte afkroge’, som det hedder på bagsiden, og går uden om de almindelige seværdigheder, som Hemingway-lokations, Capitolio og Revolutionsmuseet.

Det er ikke en bog til den første Havana-rejse, men den kan være uundværlig til den anden eller den tiende. Byen Havana er mere end mange andre storbyer en scene der indfanger historier, Historien og dagligliv, her ’cubanernes, støjende, charmerende og sensuelle liv’.

Bøgerne er disponeret med et dobbeltopslag for hver af de 111 steder du skal se, med tekst om det enkelte sted på venstresiderne, og højresiderne med et foto, adresse og ’Tip’ indsat i billederne, som giver virkelig gode praktiske oplysninger. Hvis afsnittene med historiske oplysninger ind i mellem bliver for overvældende, rammer disse korte kommentarer i plet og sender dig videre lige i nærheden af kendte eller ukendte steder.

Jeg synes 111 steder er uoverkommeligt for en storby, ikke mindst oveni de kendte steder du også skal se, og der er uvægerligt også i denne bog noget fyld. (Hvad skal vi for eksempel med Espada Kirkegården, nedlagt i 1878, eller Det glemte fort, Castillo de Atarés, man ikke kan besøge?). Fotografierne er flotte, det kræver skarphed i flere betydninger og variation at præsentere alle disse steder med hver et billede. Fotografierne er undertiden for hårdt beskåret.

Og selvfølgelig er der, afhængigt af smag, viden og behag, steder og oplysninger man kan synes der mangler. Jeg savner for eksempel at Yemaya-statuen er i Nuestra Señora kirken, når du kommer til forstanden Regla, omtale og billeder af stederne Jazz Café, Cine Yara, Boghandelen Moderna Poesía på Obispo og kirken hvor Kvinderne i Hvidt samles. Til gengæld får man serveret uomgængelige perler som Museo de Las Orishas, Ciudad Deportiva, Hjørnet af Prado og Neptuno (Cha-cha-chaens vugge), Bar Monserrate og Universitetet (med trappen). Alt med historierne bag disse interessante og ikoniske steder. Samt et væld af informationer og masser af nye fascinerende tilbud, for eksempel kunstværksted, teatre, tårne, pladser og haver.

Og nok så vigtigt: Bogen fremhæver konsekvent Cubas bestræbelser og somme tider succes med at prioritere uddannelse, kultur (herunder sport), sundhed og et værdigt liv for alle. Du kan møde cubanerne der er ’venlige, imødekommende og hjælpsomme’, og her rammer bogen i plet med at komme bag facaden, give den rejsende en mulighed for at få ’en fornemmelse af de dramaer og den storhed, som gemmer sig bag det, der umiddelbart ligner ruiner.’

Citat Federico García Lorca: ”Hvis jeg bliver væk, så led efter mig i Andalusien eller i Cuba”.

111 steder i Havana som du skal se

Brian Rasmussen, Karen Hemmingsen,

Ciro Bianchi, Liber Martinez

Forlaget Frydenlund

237 sider, med kort

Pris kr. 199,- (+ 30 kr. i forsendelse) = 229

Boganmeldelse af Michael Lose


Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /var/www/cubavenner.dk/public_html/sites/default/modules/contrib/rules/ui/ui.plugins.inc on line 0