Indkøbskurv

Loading cart

FIDEL - tanker om vores verden. Køb den eller meld dig ind og få den i velkomstgave!

FIDEL - tanker om vores verden. Køb den eller meld dig ind og få den i velkomstgave!

100.00 DKK

Vi giver med denne bog ordet til Fidel Castro, så han posthumt kan dele sine tanker med interesserede. Bogen har forord og efterskrift af Cubas ambassadør Yiliam Gómez og udviklingssociolog Hanne Leni Andersen.

 

Bogen er en samling af taler og tekster. Den ældste er fra Rio de Janeiro i 1992 og den seneste er fra Havanna 8. oktober 2016, blot 6 uger før Fidel Castro døde. Et par af talerne omhandler COP15, som København og Lars Løkke Rasmussen var vært for. Samme COP15 som i 2009 endte i fiasko og havde store konsekvenser for både klimaet og verdens fattigste.

Gennem sin ungdom og i flere årtier frem, satsede Fidel livet og sine kræfter på at besejre diktaturet og lede den socialistiske revolution.

Efter at Berlinmuren faldt i 1989 sluttede Cubas leder Fidel Castro, mange af sine taler af med ordene ”Socialisme eller døden”. I sin kerne var ordene udtryk for Fidels dybe overbevisning om, at kapitalismen er ved at ødelægge verden og bringe menneskehedens overlevelse i fare. Miljøbelastning, klimaproblemer, rovdrift på ressourcer, fare for atomkrig! Ved FN's Miljøtopmøde i Rio de Janeiro 1992, hvor over 100 stats- og regeringsledere deltog, advarede Fidel om disse dramatiske problemer med ordene: ”I morgen vil det være for sent, at gøre det vi skulle have gjort for længe siden”.

Med netop disse ord starter denne nye bog, og gennem bogen understreger Fidel behovet for en dybtgående samfundsforandring, fordi han er overbevist om to ting:

  • Kapitalismen med dens umenneskelige og irrationelle økonomiske system, vil ende med at ødelægge kloden, og mennesket som art riskerer at blive udslettet.

  • På den anden side tror han på, at menneskene kan redde sig og verden. Derfor slutter bogen også med den tale, som Fidel Castro holdt ved Cubas Kommunistiske Partis kongres i 2016. Her lød det: ”... de cubanske kommunisters idéer vil bestå som et bevis på, at hvis man arbejder med ildhu og værdighed, er det muligt, på denne planet, at frembringe de materielle og kulturelle goder, som mennesket har brug for..”