Kalender

05.01.19 - 18:00 Korsgdehallen, Korsgade 29, Købenahvn N

Cojimar-aften/Vi stifter en miljøgruppe i Dansk-Cubansk Forening

Cojimar-aften/Vi stifter en miljøgruppe i Dansk-Cubansk Forening

Dansk-Cubansk Forening arbejder med et miljøprojekt i byen Cojimar i udkanten af Havanna. Nu præsenterer vi projektet og inviterer interesserede til at være med.

Hvornår

Onsdag, januar 31, 2018 - 19:30 til 21:30

Hvor

Dansk-Cubansk Forening, Casa Latinoamericana, Høffdingsvej 10 i Valby

Dansk-Cubansk Forening har godt 100.000 kr. fra lotterioverskud og private donationer, som er øremærket til miljøprojekter i Cojimar i Cuba. 

Foreningen inviterer nu til dannelse af en Cojimar-gruppe. For at give interesserede lejlighed til at høre om byen og miljøprojektet, bliver begge dele præsenteret i ord og billeder ved en uforpligtende informationsaften onsdag den 31. januar kl. 19.30. Det foregår i Casa Latinoamericana, Høffdingsvej 10 i Valby.

Alle er velkomne, og så kan man bagefter beslutte, om man vil være med, understreger Sven-Erik Simonsen, som er aftenens vært. 

Cojimar ligger som en forstad til Havanna. Stedet er berømt, fordi det var her forfatteren Hemmingway havde sin fiskerbåd liggende. Det er en smuk naturhavn og et idyllisk sted, men der er miljøproblemer.

Den tidligere så smukke strand er svinet med affald, der kommer med vandet i Cojimarfloden, som løber ud i havet her. Virksomheder, mindre landbrug og husholdninger leder spildevand og kloakvand ud i floden, som derfor er stærkt forurenet. Så der er mange miljøudfordringer, som ildsjæle i byen kæmper for at gøre noget ved.

De er vores samarbejdspartnere, forklarer Sven-Erik Simonsen.

100 meter fra stranden dyrker en gruppe økologer og permakultur-folk en byhave. Dem arbejder Dansk-Cubansk Forening også sammen med.

Dansk-Cubansk Forening serverer en økologisk ostemad til deltagerne og byder alle velkomne. De, som er interesserede, men ikke kan være med til Cojimar-aftenen på onsdag, kan skrive til foreningen på post@cubavenner.dk.

Du kan læse lidt mere her: Første skridt tages i Cojimar miljøprojektet