Fejlmeddelelse

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null i taxonomy_menu_trails_init() (linje 102 af /var/www/cubavenner.dk/public_html/sites/default/modules/contrib/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2394 af /var/www/cubavenner.dk/public_html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (linje 394 af /var/www/cubavenner.dk/public_html/includes/common.inc).

2013: Sport i Cuba

2013: Sport i Cuba

I 2013 gik overskuddet fra vores lotteri til at sende sportsudstyr til Cuba.

For at give et indtryk af, hvad sport betyder for cubanerne, har Cubabladet talt med et af vores aktive medlemmer, América fra Cuba, der i dag bor i Hvidovre. Hun har nemlig en fortid som kajakmester!

- Hvilken rolle spiller sporten for den cubanske befolkning?

- Som jeg ser det, er det at dyrke sport på Cuba en aktivitet, som efter revolutionen er vokset, fordi alle har mulighed for at deltage uden at betale. Før revolutionen var der kun sportsklubber for de rige, som var de eneste der havde ret til at

dyrke sport. Man kan sige, at sport er en af de største gaver som den cubanske revolution har givet den cubanske befolkning. Revolutionen har gjort sport muligt for alle og enhver, fra dem der bor i de store byer til dem der bor langt ude på landet. „At dyrke sport er befolkningens ret“, var deres motto. Sport er noget, som binder os sammen og giver os glæde. Vi som cubanere elsker at arbejde hårdt for at repræsentere vores land på et internationelt niveau for at gøre vores land stolt.

- Hvad har sporten betydet for dig selv?

- For mig som cubaner er sport noget, jeg drømte om, og noget som jeg var i stand til at opnå. Det betyder, at jeg havde muligheden for at opfylde min drøm. Jeg var i stand til i mine teenageår at dyrke diverse former for det, som kajak, svømning, undervandsorientering og vandpolo. Jeg har fantastiske minder fra den tid, og de mennesker jeg lærte at kende. Jeg gjorde også min familie og min by stolte gennem det, og jeg skulle aldrig bekymre mig om penge. Det er en gave, revolutionen har givet mig, som jeg holder tæt på mit hjerte. Jeg vil altid være taknemlig for de muligheder, de

gav mig.

- Hvorfor skal vi støtte sporten iCuba?

- Cuba, som er et 3. verdensland, bruger masser af tid og energi på sport, og det bliver vist på de resultater der er, når vi deltager i konkurrence på et internationalt niveau. De cubanske sportsmænd og -kvinder opnår disse resultater, selvom der er en stor mangel på udstyr, tøj, faciliteter osv. Cubanske sportsmænd og -kvinder er i stand til at sejre pga. deres dedikation og lidenskab for det, de gør. Derfor synes jeg, at jeg og alle dem som har lyst burde støtte dem, for at forbedre deres mulighed for at gøre det de elsker, og fortsætte med at gøre deres land stolt og befolkning glad. Tak.

Jeg har selv en bror, som bruger sine fridage fra arbejdet på at arbejde frivilligt i fodboldforbundet i hans lille by Punta Brava. Han har samlet et fodboldhold, som nu er byens stolthed. Jeg har været i stand til, med hjælp fra andre klubber, at sende dem tøj, sko og trofæer bl.a. Jeg har selv kunnet se, hvor stor en forskel det gør, og hvor meget glæde det bringer. Tak.


Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /var/www/cubavenner.dk/public_html/sites/default/modules/contrib/rules/ui/ui.plugins.inc on line 20