Nyheder

Fredag, december 15, 2017 - 12:19
Plakaten skal få danskere til at tage med på solidaritetsbrigade til Cuba. Forslag afleveres senest 1. marts 2018 –...
Søndag, december 3, 2017 - 22:17
Der blev udsolgt. Alle 8000 lodsedler blev solgt. Så vinderen af hovedpræmien er 'derude' sammen med alle de...
Mandag, november 13, 2017 - 19:01
Søndag den 3. december er der verdensjulemarked i Casa Latinoamericana i Valby. Stort marked, lækker mad og kæk kultur...
Lørdag, november 11, 2017 - 11:10
Vind to flybilletter til Cuba eller andre fine præmier i årets store Cuba-solidaritets-lotteri. Lodsedler koster 10 kr...
Tirsdag, november 7, 2017 - 17:17
For 26. gang vedtog FN's Generalforsamling en resolution mod USA's blokade af Cuba. Ved onsdagens afstemning...

AFLYST:Tag med Lene og Krista til Cuba i Che Guevaras fodspor

AFLYST:Tag med Lene og Krista til Cuba i Che Guevaras fodspor

Rejseperioden er 26. september til 12. oktober 2017. Tilmelding er NU og senest 1. juli. Oplevelsen vil være i særklasse!

Che Vive_0.jpg

Che: "Dit eksempel lever og dine idéer består." Che Guevara blev født i Argentina, han rejste som ung i hele Latinamerika. Han mødte Fidel i Mexico i 1955 og sluttede sig til de revolutionære. Han blev dræbt i Bolivia i oktober 1967.
Che: "Dit eksempel lever og dine idéer består." Che Guevara blev født i Argentina, han rejste som ung i hele Latinamerika. Han mødte Fidel i Mexico i 1955 og sluttede sig til de revolutionære. Han blev dræbt i Bolivia i oktober 1967.

50 år efter mordet på Ché Guevara, arrangerer Dansk Cubansk Forening denne eventyrlige rejse i legendens fodspor og slutter af med at deltage i mindehøjtideligheden i Santa Clara, hvor Che's jordiske rester er gravsat..

Vi starter programmet i Havana, hvor vi sammen vil opleve byens puls og charmerende atmosfære. Der bliver rig mulighed for at slå sig ned på en af de mange barer og nyde en rom eller cubansk øl.

Ud over det pitoreske Gamle Havana skal vi over Havanas bugt, til det gamle fort La Cabaña, hvor Ché havde sit kontor som industriminister.

Et andet højdepunkt vil være Revolutionsmuseet og Revolutionspladsen.

I Dansk Cubansk Forenings venskabsbydel, Cojimar, skal vi besøge en skole samt et naturgenopretningsprojekt, vi som forening støtter, og nyde byen hvor Hemmingway skrev sin berømte roman: Den Gamle Mand og Havet.

Fra Havanna til Bayamo

Vi fortsætter til Bayamo, byen hvor landsfaderen Carlos Manuél Céspedes startede frihedskampen mod spaniernes overherredømme i 1868. Her vil vi osse besøge landbrugscooperativet, José Martí, hvor der foruden produktion også forskes i bedre dyrkningsmetoder, i samarbejde med universitetet.

Med Bayamo som udgangpunkt tager vi til Las Coloradas, hvor Fidel, Ché og 80 andre rebeller gik i land 2. december 1956, og vi besøger Celia Sánchez' fødehjem i Media Luna. Celia Sánchez var en af de første kvinder, der sluttede sig til rebellerne. Senere blev hun Fidel Castro højre hånd og startede sammen med Ché alfabetiseringskampagnen, der i løbet af to år lærte cubanerne at læse.

Videre skal vi besøge rebellernes hovedkvarter i Sierra Maestra-bjergene, hvor vi har to overnatninger i den lille charmerende bjerglandsby Santo Domingo.

Fra Sierra Maestra til Santa Clara

Fra Sierra Maestra følger vi Chés rute, da han med sig med sin gruppe Columma 8, i 1958 bevægede, op gennem landet med retning mod Santa Clara. Her stod de sidste og afgørende militære slag i december 1958, hvorefter diktatoren flygtede, og revolutionen havde sejret.

I Santa Clara deltager vi i mindehøjtideligheden for 50 året for mordet på Ché.

Che blev myrdet af CIA og Bolivias militær den 9. oktober 1967 i en lille landsby i Bolivias bjerge..

Vi slutter af med en sidste dag i Havana.

Om rejsen og tilmelding

Vil du høre mere skal du kontakte rejselederne Lene Bang Larsen og Krista Sørensen. Sen en mail til post@cubavenner.dk - så bliver du kontaktet straks .

For deltagerne afholdes et forberedelsesmøde lørdag d. 9. september kl. 13, hvor foreningen er været ved en ydmyg frokost -Dansk Cubansk Forening, Høffdingsvej 10, 2500 Valby.

Rejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere.

Prisen afhængig af kursen, flypris og deltagerantal, men vi regner med en pris mellem 18 og 20.000 kr. pr. person i dobbeltværelse

Tillæg for enkeltværelse 1.800 kr.

Du tilmelder dig ved at indbetale depositum, 8000 kr. på konto 1551 7153015 og mærk indbetalingen: ”Ché 2017”.

Restbeløb indbetales senest 1. august 2017

Prisen inkluderer:

  • Fly København – Havana
  • Fly Havana – Bayamo
  • Transport ifølge programmet
  • Indkvartering dels på hotel og dels i private hjem
  • Morgenmad
  • Alle programlagte aktiviteter og entréer
  • Rejseleder og tolk er hhv. Lene Bang Larsen og Krista Sørensen.
  • Begge har stor erfaring som rejseledere i Cuba.