Fejlmeddelelse

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2394 af /var/www/cubavenner.dk/public_html/includes/menu.inc).

Nyheder

Mandag, marts 23, 2020 - 16:47
Medier i hele verden beretter intensivt om corona-pandemien. Også i Danmark. Men corona-medie-tsunamien er selektiv....
Søndag, marts 15, 2020 - 18:50
Cuba har registreret enkelte tilfælde af coronasmittede. Landets beredskab er i top. 400 cubanske læger er klar til at...
Fredag, marts 13, 2020 - 21:33
Dansk-Cubansk Forenings generalforsamling, der var indkaldt til 21. marts er aflyst.
Fredag, marts 6, 2020 - 18:31
Lægemangel i Latinamerika: Efter angreb fra Bolivias kupmagere er der mangel på cubanske læger. Sundhedssystemet i det...
Mandag, februar 17, 2020 - 12:11
Da der ikke findes en effektiv vaccine behandler Kina de smittede med de mest moderne antivirale medikamenter –...

Cubansk medicin bruges mod Coronavirus i Kina

Cubansk medicin bruges mod Coronavirus i Kina

Da der ikke findes en effektiv vaccine behandler Kina de smittede med de mest moderne antivirale medikamenter – herunder Cubas Alpha 2B - samt udvalgte typer naturmedicin.

Cuba interferon-coronavirus.jpg

Foto: Radio Havana Cuba
Foto: Radio Havana Cuba

Cubansk medicin bruges i kampen mod den bekymrende coronavirus.

"Siden 25. januar har virksomheden Chang-Heber, der ligger i byen Changchun i Jilin-provinsen i Kina produceret og leveret det berømte cubanske antivirale medikament Alpha 2B (IFNrec). Medicinen er en af 30 mediciner, som Kinas Nationale Sundhedskommission anvender, idet Alpha 2B kan behandle og helbrede sygdomme i luftvejene, oplyser Cubas ambassadør i Kina Carlos Miguel Pereira ifølge Radio Havana Cuba.

Denne information har vist ikke nået danske medier, men enkelte medier i andre lande bekræfter budskabet.

Der findes ingen vaccine

Sundhedsstyrelsen i Danmark skriver om corona blandt andet således på sin hjemmeside:

"Siden december 2019 har der været udbrud i Kina med en ny type coronavirus, som ikke tidligere er set hos mennesker. WHO har den 11. februar 2020 meldt ud, at den ny coronavirus sygdom har fået navnet COVID-19 (Corona Virus Disease 2019).

Det første tilfælde blev fundet i Wuhan i Hubei-provinsen i den østlige del af Kina i december 2019. De smittede har haft symptomer på lungebetændelse: feber, tør hoste, i nogle tilfælde besværet vejrtrækning og tegn på lungebetændelse på røntgenbilleder....

Der findes ingen specifik behandling for infektion med ny coronavirus. Personer med COVID-19 kan hjælpes med medicinsk behandling for at lindre symptomerne. 

Der er ingen vaccine tilgængelig til beskyttelse mod COVID-19."

Cubanerne skriver, at Alpha 2B (IFNrec) tilsyneladende stopper sygdommens udvikling, og at kroppen hos den syge derfor bedre kan overvinde virusinfektionen.

Ikke en ny medicin

Alpha 2B er ikke en ny medicin fremgår det af oplysninger på fra nyhedsstationen Telesur. Den bliver således også brugt i behandlingen af HIV-smittede og imod en række kræftsygdomme.

Det cubanske forskningscenter, som har udviklet medicinen forventer sig meget af samarbejdet med Chang-Heber både på sundhedsområet og økonomisk.

"Kina kæmper utrætteligt mod dette coronavirus og de lungebetændelser, som følger. Da der ikke findes en effektiv vaccine behandler Kina de smittede med de mest moderne antivirale medikamenter samt udvalgte typer naturmedicin", beretter Radio Havana Cuba.


Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /var/www/cubavenner.dk/public_html/sites/default/modules/contrib/rules/ui/ui.plugins.inc on line 0