Nyheder

Tirsdag, februar 20, 2018 - 14:21
Vi ønsker Cuba held og lykke med Revolutionens triumfers og 59. års jubilæum i 2018, og vi vender tilbage til vores...
Fredag, februar 2, 2018 - 22:38
Dansk-Cubansk Forening inviterer til 1. maj-solidaritetsbrigade i Cuba. To uger med et enestående program og en festdag...
Onsdag, januar 17, 2018 - 10:19
Lørdag den 3. februar er der indsamlingsfest hos fagforeningen BJMF i Valby. Bygningsarbejdere i Havanna skal have...
Mandag, januar 1, 2018 - 11:50
Om få uger går første fase af Dansk-Cubansk Forenings miljøprojekt i Cojimar i gang. Om få måneder vil stranden være...
Fredag, december 15, 2017 - 12:19
Plakaten skal få danskere til at tage med på solidaritetsbrigade til Cuba. Forslag afleveres senest 1. marts 2018 –...

En super generalforsamling

En super generalforsamling

Lørdag den 25. marts var 45 medlememr samlet til generalforsamling. Om aftenen deltog 70 i middag og underholdning.

33492859702_5650f6469e_z.jpg

45 medlemmer deltog i generalforsamlingen
45 medlemmer deltog i generalforsamlingen

Der var godt humør på Dabnsk-Cubansk Forenings generalforsamling. Men også vemodige øjeblikke for det var den første generalforsamling i foreningens historiem, 'uden Fidel i Cuba', som det blev formuleret.

Læs beretningen og referatet og den vedtagne årsplan HER

Se flere billeder fra generalforsamling og festen: HER

Her bringer vi den udtalelse til regeringen og Folketinget, som blev vedtaget:

Følg Cubas eksempel, støt fredsprocessen i Colombia: Invitér demilitariserede FARC-guerillaer på uddannelse i Danmark

Deltagerne i Dansk-Cubansk Forenings generalforsamling udtrykker sin store glæde over den seneste nyhed fra Cuba og Colombia: Cuba har inviteret 500 demilitariserede FARC-guerillaer samt 500 ofre for den borgerkrig, som nu slutter, til at tage en lægeuddannelse i Cuba – på Cubas regning.

Fotomontage: Telesur

Det er nyttigt. Det er smukt. Det er et skelsættende skridt, som øger chancen for en succesfuld fredsproces og en reel afslutning på den over 50 år lange borgerkrig i Colombia. Det er konfliktløsning og fredsskabelse når den er bedst.

I modsætning til de blodige konsekvenser af Danmarks såkaldte 'aktivistiske udenrigspolitik' med militære operationer i flere lande, ønsker vi at rette opmærksomhed mod dette gode initiativ for forsoning og fredsbygning.

I Colombia er regeringe og FARC, efter fire års forhandlinger i Havanna med Norge, Cuba, Venezuela og Chile som mæglere, nået frem til en fredsaftale, som i disse måneder er ved blive iværksat. Det er en vanskelig fase og bidrag til at styrke og konsolidere freden er afgørende.

Derfor opfordrer vi regeringen og Folketingets partier til at lade sig inspirere af Cubas initiativ med scolarships til 500 eks-guerillaer og til 500 ofre for borgerkrigen, iværksat fra september i år og gennemført over de kommende fem år med optagelse af 200 studerende om året.

Vi er halvt så mange danskere som cubanere, men vi er mindst dobbelt så rige, så invitér ligesom Cuba 2 x 500 colombianere på uddannelse i Danmark; til læger eller ingeniører, til agronomer, sygeplejersker eller andet, som kan være nyttigt for fremtidens fredelige Colombia.

Det vil gavne den skrøbelige fredsproces i Colombia.

Og en sådan humanistisk-politisk gestus vil uden tvivl give et højlydt ekko i hele Latinamerika og inspirere i andre lande.