Nyheder

Lørdag, april 28, 2018 - 16:43
Der er grund til at vise respekt for Cubas valgsystem – Poder Popular – Folkemagten, som det med rette kaldes. Og der...
Mandag, april 16, 2018 - 17:15
Dansk-Cubansk Forenings hovedbestyrelse advarer om, at efter Syrien kan Cuba blive det næste offer for USA's og...
Fredag, marts 9, 2018 - 13:03
Den 11. marts er der valg til Cubas lovgivende nationalforsamling. Den 19. april træder den nyvalgte forsamling sammen...
Fredag, marts 9, 2018 - 12:32
Vestlige medier retter ofte hårde angreb mod det cubanske demokrati. Men angrebene er som regel udtryk for uvidenhed,...
Tirsdag, marts 6, 2018 - 09:29
I disse dage er det nye nummer af Cubabladet på vej ud til vores 800 medlemmer. Der er rod i sidernes rækkefølge, men...

ORKANEN IRMA I CUBA: Indsamling til genopbygningen i Cuba

ORKANEN IRMA I CUBA: Indsamling til genopbygningen i Cuba

Enorme ødelæggelser i Cuba efter orkanen Irma. Dansk-Cubansk Forening starter sammen med Svensk-Kubansk Forening en indsamling. Bidrag kan via netbank overføres til Svensk-Kubanska Forening. Eller overfør et beløb til med Mobilepay til 20914745

Irma Cuba efter Irma.jpg

Lille fiskerby i Cuba efter Irmas besøg. Foto: Granma
Lille fiskerby i Cuba efter Irmas besøg. Foto: Granma

Orkanen Irma skabte meget voldomme ødelæggelser i Cuba. Orkanens ekstraordinære voldsomshed illustreres af 10 døde i Cuba, som traditionelt er i stand til at holde dødstallet meget lavt.

Tusinder af huse er skadet, elforsyning et afbrudt, landbrugsarealer er ødelagt. Således er 40 procent af Cubas sukkermarker skadet. Det er et areal på 300.000 hektar. 

Der ankommer nødhjælp til Cuba fra nabolande og internationale organisationer. Og der startes pengeindsamlinger. Dansk-Cubansk Forening gennemfører sammen med Sven-Kubansk Forening en indsamling. Bidrag kan via netbank overføres til Svensk-Kubanska Foreningen, Tegelviksgatan 40, 11641 Stockholm, Sverige. IBAN SE4695000099604202357150 Swift: NDEASESS. Mærk "Orkanhjælp til Cuba fra Danmark". Man kan også sende bidrag på Mobilepay til nummer: 20914745 skriv også her: Orkanhjælp (så overfører Dansk-Cubansk Forening pengene i puljer til den svenske indsamlingskonto.)

SUKKERPRIS STIGER

Skaderne på Cubas sukkermarker og ødelæggelser på mange sukkerfabrikker fik mandag prisen til at stige på sukkerbørsen i New York, skriver Prensa Latina.

Mandag udsendte de cubanske medier en appel fra landets præsident Raul Castro, som gjorde en overordnet status efter 72 timer med den tropiske orkans hærgen nærmest hele vejen på langs af øen.

– Vi påbegynder genopbygningen med tillid til, at det skal lykkes og med jernhård vilje og tro på, at intet er umuligt. I disse svære timer vil vi – idet vi mindes Fidel – forene os i indsatsen, lyder fra præsidenten.

Han tilføjede, at som ved tildligere orkaner, så kommer der talrige beviser på solidaritet fra mange verdenshjørner.

– Statsledere og regeringer, organisationer og venner i hele verden udtrykker deres solidaritet og vilje til at hjælpe os. Det er vi taknemmelige for, og det vil jeg på vegne af 11 millioner cubanere sige tak for, sagde Raul Castro.

DØDSOFRE I FIRE PROVINSER

Der er kommet oplysninger om, under hvilke omstændigheder de 10 cubanere mistede livet. De døde levede i provinserne Ciego de Avila, Camaguey, Matanzas og Havanna.

Tre personer er død fordi han ikke fulgte ordren om at lade sig evakuere. To blev ramt af en elledning. En er druknet og fire er døde fordi en balkon faldt ned og en bygning styrtede sammen.