Fejlmeddelelse

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2394 af /var/www/cubavenner.dk/public_html/includes/menu.inc).

Nyheder

Søndag, juni 28, 2020 - 11:17
Cuba har et godt tag om corona, skriver Henrik Thejl i sin 10. reportage, hvori fokus er på Cubas politiske kultur. Det...
Mandag, juni 15, 2020 - 12:32
Henrik Thejls 9. reportage fra Cuba under corona handler om, at nu er Cuba klar til lidt efter lidt at genåbne.... Og...
Torsdag, juni 11, 2020 - 21:32
I flere lande rettes der nu appeller til regeringerne med det håb, at samtidige henvendelser fra flere lande kunne give...
Mandag, juni 8, 2020 - 20:51
Henrik og datteren Linn trodser reglerne for at købe slik, mens mor står i kø efter oksekød. Det været 'børnenes...
Tirsdag, juni 2, 2020 - 22:43
Cubanerne har klappet af 'hverdagens helte” i to måneder, og Francisco Duran er blevet en del af alle familier i...

Washington er tavs om terroraktion mod Cubas ambassade i USA

Washington er tavs om terroraktion mod Cubas ambassade i USA

Dansk-Cubansk Forening fordømmer tavsheden og passiviteten fra de amerikanske myndigheders side. Vi frygter, at vi som flere gange tidligere kan blive vidne til at terroristen går fri og ofrene – altså cubanerne – straffes.

cuba-embajada-marti-580x416.jpg

Der blev affyret 32 skud mod Cubas ambassade i Washington. Ingen mennesker blev såret eller dræbt, men det var et lykketræf. Som det fremgår af  billedet trængte kugler ind gennem glaspartier i ambassaden. hvor der var mennesker.
Der blev affyret 32 skud mod Cubas ambassade i Washington. Ingen mennesker blev såret eller dræbt, men det var et lykketræf. Som det fremgår af billedet trængte kugler ind gennem glaspartier i ambassaden. hvor der var mennesker.

Dansk-Cubansk Forening var bestyrtet over nyheden den 30. april 2020 om et væbnet angreb rettet mod Cubas ambassade i Washington DC, USA.

Oplysningen om, at en eksilcubaner med ophold i USA havde affyret 32 skarpe skud mod ambassaden inden han blev arresteret, var mildest talt chokerende. At et sådant angreb kunne gennemføres mod en ambassade blot få hundrede meter fra Det Hvide Hus, var rystende.

Der var lykkeligvis kun materiel skade. Alle ansatte og personer, der opholdt sig på Cubas ambassade i Washington slap uskadte. Og terroristen – en eksilcubaner ved navn Alazo Baró – blev arresteret af politiet.

Dansk-Cubansk Forening har utålmodigt ventet på reaktioner og oplysninger fra USA's myndigheder om terrorhandlingen og den arresterede terrorist. Men der er en ildevarslende tavshed, som står i skærende kontrast til USA's normale reaktion på terrorisme. Det mere end antyder, at vi er vidne til endnu et eksempel på dobbeltmoral i USA; at man opererer med 'ond terrorisme', der rammer USA's interesser og sideløbende optræder som om der eksisterer en 'god terrorisme', der rammer et land som Cuba – som af USA er udpeget til en fjende.

Som venner af Cuba gennem mange år genkender vi mønsteret. Vi erindrer, hvordan USA den 12. september 1998 arresterede fem cubanere, der fredeligt overvågede terrorgruppers aktiviteter rettet mod Cuba fra Florida. De fem cubanske antiterrorister blev idømt ekstremt lange fængselsstraffe, mens terroristerne i Miami gik fri.

Dansk-Cubansk Forening fordømmer tavsheden og passiviteten fra de amerikanske myndigheders side. Vi frygter, at vi igen kan blive vidne til at terroristen går fri og ofrene straffes.

Der findes ikke nogen god terrorisme, og USA er forpligtet af internationale konventioner og resolutioner vedtaget af FN's Sikkerhedsråd til at forhindre, fordømme, bekæmpe og retsforfølge enhver terrorhandling. Og til at samarbejde med andre lande herom.

Det er i den aktuelle sag en alvorligt skærpende omstændighed, at målet for terrorhandlingen var en ambassade, som værtslandet USA har helt særlige forpligtelser til at beskytte både fysisk og politisk.

Vi kræver, at USA lever op til sine forpligtelser.

 


Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /var/www/cubavenner.dk/public_html/sites/default/modules/contrib/rules/ui/ui.plugins.inc on line 0