Fejlmeddelelse

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2394 af /var/www/cubavenner.dk/public_html/includes/menu.inc).

Tag med på Dansk-Cubansk Forenings efterårsrejse 2019: "Cuba på vej ... men hvorhen?"

Tag med på Dansk-Cubansk Forenings efterårsrejse 2019: "Cuba på vej ... men hvorhen?"

Et rejsetilbud til alle dem, som er nysgerrige på, hvad der sker i Cuba lige nu og hvor det kan føre Cuba hen.

Deltagerne i oktoberrejsen stikker hovederne i hvepsereden med de mange samfundsforandringer, som cubanerne gennemlever i disse år
Vi ser på de største ændringer: Økonomi. Miljø og klima. Hvordan udvikle socialisme?
Rejseprogrammets endelige datoer og besøgssteder er ikke færdig-klappet nu. Så oplysningerne om rejsens indhold er foreløbige. Men flg. datoer ligger fast: Rejseperiode: Afrejse fredag 4. oktober. Hjemkomst: tirsdag 22. oktober 2019. Seneste tilmeldingsfrist: 26. juli 2019. 

Habana - 3-4 dage

Programmet starter med 3-4 dage i Habana. Vi bor i 'casa particulares' (udlejningsværelser i private hjem) eller på hotel.
MILJØ OG KLIMA - Cubas lavtliggende områder er klima-udsatte, når orkaner og flodbølger hærger øen. Vi besøger vindmøller og cubansk-dansk energiprojekt og hører, hvordan Cuba udvikler sig bæredygtigt?
På Habana arbejdspladser og miljøprojekter hører vi om arbejdsforhold og økonomi og debatterer med medarbejdere i:
- Kooperativ restaurant ... fra stat til medarbejder-eje.
- Byøkologisk have - mad til naboer og ministerier ved Revolutionspladsen.

- Dansk-cubansk dieselenergiprojekt.
- Cojimar miljøprojektet ... bliver floden og stranden renset?
- Det Tekniske Universitet, UTEC: Hvad sker der med klimavenlig omstilling i Cuba her 10 år efter Fidels Ungdomsbrigade-projekt med at skifte gamle el-pærer ud med nye sparepærer?
Vi håber at møde sexologen Mariella Castro: Hvad mener Rauls datter er de største udfordringer for cubanerne nu? Får kvinder mere magt?
ØKONOMI - Hvilken økonomisk dynamik giver det cubanske familier, at de nu kan købe og sælge huse og biler? - Skønt mega-svært, når de koster 10-20 gange mere end en lærerindes, murers eller cigarrullers årsløn.

Las Terrazas - 1 dag

I naturbevarelses-projektet Las Terrazas møder vi landsbyboere uddannet i øko-turisme. Og får på museet indtryk af kaffeplantagen med slavearbejdere i 1700-1800 tallet.

Fotos: Lars kamp Mortensen

Vinales - 2 dage

I behagelig minibus kører vi til skønne Vinales og hører om sukkerindustri og slaveøkonomi.
Vi oplever, hvad tobaksmarker og vinindustri betyder for økonomi og bæredygtig omstilling. Hvorfor er Cuba nr. 1 på FN-ranglisten i naturbevaring?

Trinidad - 3-4 dage

Øget ulighed: Hvad betyder det, at private taxaejere, el-scooter sælgere og restaurant-medarbejdere kan tjene 3-4 gange mere i et småfirma end som statsansat?
Men stadig gratis uddannelse, sundhedspleje og billige fødevarer købt med 'libretta'-rationeringsbog, som sikrer cubanerne livsmuligheder bedre end for mange i Nord- og Latinamerika.
Forkvinden for de lokale ungkommunister UJC fortæller, hvordan de søger at inddrage unge i beslutninger og magt i lokalsamfundet ... lykkes det?
Vi møder den nu 83-årige deltager i alfabetiseringskampagnen i 1961, som stadig snakker med en af de kvinder, hun lærte af læse og skrive!
I solvarmen drikker cubanere meget vand, øl og cola. Dåser, plastkrus, poser og flasker smider de ofte på gader og badestrande. Genbrug er ikke blevet en vane, sat i indsamlingssystem med pant. Hvad gør Trinidad Kommune og og de lokale folkemagts-CDR for at begrænse miljøsvineri ved at indsamle og genbruge affald? - Og lære virksomheder og familier det ...?
Vi besøger Zulbaran-familiens hus og snakker med naboerne om deres fællesskab (og konflikter?) - med altid åbne døre og sladrebænke foran husene til at spille domino og drikke øl eller rom sammen.
Fridag på palmestranden Playa Ancon ... og salsamusik og dans om aftenen.

Cienfuegos - 2 dage

HVORDAN OPBYGGES SOCIALISME?
Hvordan styrkes folkemagt, arbejdermagt og ungdomsindflydelse i industri- og fagforeningsbyen Cienfuegos? - Hvad gør I for at undgå byrokrati og elite? - Hvad ændrer den ny forfatning?
Atomkraftværket - omstilling til vindkraft og solceller ... ?

Habana - 2-3 dage

Vi runder af i Habana:
Dobbeltvalutaerne - bliver den lovede proces frem mod enhedsvaluta og mindre ulighed til noget?
Vi drømmer om at møde Leonardo Padura - hvad mener Cubas verdensberømte forfatter er de største udfordringer for cubanerne nu?
 

Tilmelding og pris

Tilmeld dig jo før, jo bedre ... og få flere oplysninger på: rejsegruppendcf@gmail.com
Anslået pris for 16-17 dages rejse er ca. 18.000 kr. - afhængig af dollarkurs og deltagerantal!
Prisen inkluderer: - Flyrejsen. Overnatninger. Transport og (morgen)måltider ud fra endeligt program. Dansk-spansk talende guide. Alle programlagte aktiviteter og entréer inkluderet.
Deltagelse i rejsen kræver medlemskab af Dansk-Cubansk Forening.

Joan Hegelund og Ole Bach, rejselederne


Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /var/www/cubavenner.dk/public_html/sites/default/modules/contrib/rules/ui/ui.plugins.inc on line 0