Fejlmeddelelse

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2394 af /var/www/cubavenner.dk/public_html/includes/menu.inc).

Rene González nægtet indrejse i Storbritannien

Rene González nægtet indrejse i Storbritannien

For anden gang på et år afviser de britiske myndigheder at give indrejsevisum til cubanere Rene González. González er i Frankrig og Portugal, hvor han taler om sin sag og om justitsmordet på fem cubanske antiterrorister.

FotosPL-58129-(free).jpg

Rene González overvågede eksilscubanske terrorgrupper i Miami fra 1990 til 1998, hvor han blev arresteret og fængslet i 15 år. Han advarede Cuba om talrige attentatplaner og om et forestående mordforsøg på Fidel Castro under er møde på øen Margarita.
Rene González overvågede eksilscubanske terrorgrupper i Miami fra 1990 til 1998, hvor han blev arresteret og fængslet i 15 år. Han advarede Cuba om talrige attentatplaner og om et forestående mordforsøg på Fidel Castro under er møde på øen Margarita.

Cubaneren Rene González er blevet nægtet indrejse i Storbritannien. Rene González var inviteret af 29 medlemmer af Det britiske Underhus til at tale ved et møde i parlamentet onsdag den 10. september og britisk LO (TUC) havde inviteret Rene González til at tale ved TUC-kongressen i Liverpool.

Rene González skulle netop fortælle om sin fængsling i USA, og om sin indsats imod terrorisme.

Den 27. august afviste myndighederne at give indrejsevisum, og den 5 september "blev denne uretfærdighed gentaget, da domstolen afviste af omstøde den administrative afgørelse", skiver den britiske soldiaritetsbevægelse med Cuba - CSC, Cuba Solidarity Campaign.

Myndighedernes begrundelse for at nægte indrejsevisum er en administrativ retningslinje, der siger, at en udlænding ikke kan få visum til Storbritannien i fem år efter afsoning af en fængselsstraf.

LØSLADT I 2013

Rene González blev i 2013 løsladt efter 15 års fængsel i USA. En fængselsdom, som både juridiske ekperter i FN og advokatsammenslutninger i USA samt Amnesty International har rejst skarp kritik af.

Rene González skulle netop fortælle om sin fængsling i USA, og om sin indsats imod terrorisme fra amerikansk jord rettet mod Cuba.

González er en af fem cubanere, der blev fængslet den 12. september 1998 i Miami. De fem blev anklaget og dømt blandt andet for spionage mod USA. Det afviser alle de fem cubanere, og det blev ikke bevist under retssagen. Alligevel blev de alle idømt lange fængselstraffe. Tre af de fem sidder stadig i fængsler i USA. Den ene, Gerardo Hernández, er idømt to gange livstid.

Rene González er på rundrejse i Portugal og Frankrig, hvortil han har fået visum uden problemer. 

HUSTRU TALER

I hans sted taler hans hustru Olga Salanueva de kommende dage ved møder i London og Liverpool.

Men visumafvisnignen kører stadig som ankesag ved domstolene og både politisk og i medierne er sagen ophedet.

Cuba Solidarity Camnpaign opfordrer således mennesker både i Storbritannien og internationalt til at sende protester over visumnægtelsen til indenrigsminister Teraza May.

>> SEND PROTEST

Det er anden gang Rene González nægtes indrejse i Storbritannien.

Det samme skete, da han i marts i år var inviteret som hovedvidne ved et internationalt juridisk tribunal afhold i The Law Society i London, og hvor dommere fra Indien, Frankrig og Sydafrika lyttede til en lang række vidner og efterfølgende i en kendelse appellerede til USA's myndigheder om at frigive alle fem cubanere – eller subsidiært indlede en ny retssag. Dengang måtte Rene González vidne over en Skype-forbindelse fra Havanna.

Dansk-Cubansk Forening har sendt en protest til den britiske indenrigsminister og foreningen har indkaldt til demonstration ved USA's ambassade på fredag den 12. september klokken 17 – på 16-årsdagen for fængslingen i Miami af de fem cubanske antiterrorister.

>> DEMONSTRATION VED USA'S AMBASSADE


Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /var/www/cubavenner.dk/public_html/sites/default/modules/contrib/rules/ui/ui.plugins.inc on line 0