Fejlmeddelelse

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2394 af /var/www/cubavenner.dk/public_html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (linje 394 af /var/www/cubavenner.dk/public_html/includes/common.inc).

De 5 - den 17. december 2014 blev de sidste 3 af "de 5" løsladt og kunne vende hjem til Cuba

Alle cubanere kender 'De 5', cubanske efterretningsagenter, der blev dømt på falske spionageanklager i USA den 12. september 1998.

René González, kom hjem til Cuba - efter at have udstået sin straf den 3. maj 2013. I februar 2014 kunne Fernando González vende hjem til Cuba efter at have udstået hele sin uretfærdige fængselsstraf.

Og så den 17. december 2014 kunne Antonio Guerrero, Ramón Labanino og Gerardo Hernandez vende hjem til Cuba... fordi USA og Cuba gennem en række forhandligner var blevet enige om at indlede en dialog med henblik på at normalisere forholdet mellem landene. En sådan normalisering var kun mulig, hvios USA løslod de sidste 3 af "De 5", og det skete derfor... samtidig med, at USA's præsident Obama i en tale betegnede USA politik over for Cuba som en fejltagelse.

Dansk-Cubansk Forening var en del af den internationale kampagne for at få løsladt "De 5". Og vi glæder os enormt over, at de alle nu er hjemme i Cubs.

Det var en klokkeklar og rungende sejr for Cuba og den internationale solidaritetsbevægelse!!

Her kan du læse mere om om den spektakulære og nu historiske sag.

Interview med Fernando González: Fri efter 16 år i USA's fængsler

Medierne har berettet om, at USA og Cuba nu genopretter diplomatiske forbindelser, og at der i samme forbindelse er sket en udveksling af en række fanger. Der er imidlertid ingen medier, der har fortalt historien om de fem cubanere, der efter 16 år i USA'

Rene González nægtet indrejse i Storbritannien

For anden gang på et år afviser de britiske myndigheder at give indrejsevisum til cubanere Rene González. González er i Frankrig og Portugal, hvor han taler om sin sag og om justitsmordet på fem cubanske antiterrorister.

De 5 cubanere – og retssagen mod dem

Et kort overblik over sagen

Mange skrev til De 5

Rene sad 15 år i fængsel, Fernando knap 16 år og de tre sidste over 16 år. Mange danskere skrev til de fem gennem årene. Nu kommer Fernando til Danmark!!!!

Foreningen markerer årsdag for De 5

Cubas øjne og ører i Miami

Fra Arbejderen

Løslad De 5 - Free The Five

De fem er dømt for at true USA's sikkerhed. I realiteten har de ikke gjort andet end at infiltrere og overvåge eksilcubanske grupper i USA for at forhindre terror mod Cuba.

Gerardo ude af straffecelle

Gerardo Hernández, en af ”De 5”, er nu efter en massiv international kampagne rettet mod den amerikanske regering og fængselsmyndighederne blevet flyttet ud af isolation.

'De 5'-René kan blive i Cuba


Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /var/www/cubavenner.dk/public_html/sites/default/modules/contrib/rules/ui/ui.plugins.inc on line 20